Alla inlägg den 6 februari 2012

Av Lars Josefsson - 6 februari 2012 10:40

HEJ!

 

Natten till söndag vid klockan tolv ungefär, hände det som inte får hända när det är c:a -20. En transformator till elen gav upp, och det blev mörkt och kallt i hela lägenheten, och hela Gunnebo Centrum nästan.

 

Kunde det inte bli ett elfel någon annan dag när det inte vore så kallt? Kunde man ju önska då. Men nä..e, då den kallasta natten på hela perioden skulle detta naturligtvis hända.  

 

Men någonstans var det antagligen därför den där transformatorn gav upp förstår jag. Så fram tills idag har vi haft en generator ståendes där och brumma natt som dag. Men jag undrar om det inte är åtgärdat nu? Jag tror det i alla fall.

 

Klockan är 10:25 nu, och det är lite småkallt här vid dator eftersom vi hade ett kort elavbrott vid åttatiden ungefär. Hur eller hur, är det någonting jag inte kan hantera i mitt liv så är det just kyla. Det är min stora mardröm att bli utan ett fungerande värmesystem.

 

Jag frågar mig nu varför inte alla har varsin kamin i lägenheterna i händelse av sånt här? Vad var det för fel på att ha det? Kan man ju undra då. Men nä..e, då alla skall gå i samma fålla och inruta sig snällt och beskedligt efter gällande samhällstänkande.

 

Fy sjutton var sårbart ett samhälle är egentligen. Det är ju tankar som dyker upp en sådan här stund. Det var ju meningen att jag skulle skriva igår. Men eftersom det var kallt när jag vaknade försvann all feeling för det. Men nu är jag tillbaka igen.

 

Nu skall jag gå till min skrivarlya, efter att jag har ätit lite. Så ha det nu bra alla hopa, så skriver jag snart igen.

 

Lasse

Ovido - Quiz & Flashcards